Com una exhalació, el passat irromp en les nostres vides de manera brutal en les ocasions més insospitades, sense donar marge, de sorpresa i fent inevitable el tràgic desenllaç. En aquests moments les conseqüències poden ser catastròfiques i només val mantenir el seny amb la seva corresponent sang freda per evitar el desastre. Això mateix passa en la vida de Pau quan el passat que creia oblidat torna al seu present en forma de reunió d’antics alumnes acompanyat de vells amors, amistats, records i, per descomptat, qüestions encara per resoldre. A més, aquest retrobament servirà per poder fer inventari de tots aquests somnis, promeses i esperances que mai es van arribar a complir, és a dir, tot el que no va ser i va poder haver estat.
En aquest cas, arran del retrobament després de molts anys, Pau i Eric, dos grans amics de joventut, intenten reprendre la seva relació i, encara que al principi tot sembla anar com la seda, a poc a poc ens anirem adonant que molts els protagonistes de la novel•la arrosseguen vells fantasmes del passat que enterboliran seva vida actual. Pel que fa a la trama, tot girarà al voltant de la relació d’aquests dos grans amics a partir de la qual aniran desenvolupant moltes altres que faran més complex si és possible aquest galimaties de voluntats i desitjos que, per si fos poc, ens permetrà anar descobrint el passat fosc d’aquest grup d’amics.
Hormigas en la playa és una història d’obsessions, una novel•la fosca en la qual res és el que sembla i després de la qual s’amaguen infinitat de secrets que anirem descobrint conforme avancem en la lectura. Una travessia en la qual es posen negre sobre blanc moltes de les pors, inseguretats i frustracions de les persones.
Amb una trama ben estructurada i tancada amb solvència, en l’apartat tècnic, podem dir que l’obra que tenim a les nostres mans té un estil depurat i fluid que fa la lectura accessible a qualsevol tipus de lector.